Гигантът в сферата на социалните мрежи Facebook ще инвестира 1,5 милиона

...
Гигантът в сферата на социалните мрежи Facebook ще инвестира 1,5 милиона
Коментари Харесай

Facebook ще инвестира 1,5 млн. долара в аржентински медии

Гигантът в областта на обществените мрежи Facebook ще влага 1,5 милиона $ в медии в Аржентина, с цел да образова публицисти и да насърчи развиването на цифровите технологии, съобщи Франс прес. 

Програмата, която бе стартирана предходната седмица, е част от журанлистически план на Фейсбук, включващ партньорство с издатели от целия свят. Аржентина е първата страна от Латинска Америка, която става част от нея. Около 3000 публицисти от близо 150 медии ще могат да се включат в програмата, която ще продължи три години.

Facebook ще предложи образования в сфери като развиване на продукта, изпробване с нови формати и потребление на статистики и др. 

" Смятаме, че цифровата промяна ще сътвори нови благоприятни условия за новинарската екосистема, като предложи разнообразни благоприятни условия за разширение на аудиторията посредством обществени и интерактивни формати, както и за генериране на доходи от наличие ", сподели пред Агенция Франс Прес Хулиета Шарма, която дава отговор за стратегическите партньорства на Facebook с медии от Латинска Америка. 

Facebook инвестира към този момент 600 милиона доалра по света от 2018 година насам в поддръжка на цифровото развиване в медиите. Компанията възнамерява да влага още 1 милиард през идващите три години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР